Zamieszczone przez kiki
[O2] Jak podłączyć moduł haka holowniczego.
Zwiń
X
-
moduł do auta, czy hak do modułu?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
witam,
z hakiem pojawił sie problem
auto mam z czujnikami cofania i na gwarancji!!! (ostatni miot o1 tour)
okazało sie ze potrzebny jest jakis moduł do komputera
jesli ktos to zrobi poza serwisem gwarancje szlak trafia
w serwisie wyliczyli
wiazka z modułem ok 900
montaz 380
hak dedykowany ok 800
robi sie z tego 2 klocki
jakie mam możliwosci manewru???
(nie tracac gwarancji)radar
zwykły tdi po raz czwarty
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
otóz dopiero chciałbym mieć hak
ale okazało sie że czujki cofania zmieniają inwestycje z 600-700pln na 2000
jest jakaś opcja przy której nie tracę gwarancji i takiej kasy jaka wyliczyli mi w aso?
może ktos ma dostęp do haka z s.o1 po jakiejs bitej przodem (posłanej na szrot) z modułem do haka???
pzdrradar
Octavię Tour pierwszej generacji wyprodukowano w liczbie aż 1 442 126 egzemplarzy
Komentarz
-
-
kross12
radaralpin, takich klamotów nie kupuje i nie zakłada się w ASO, jeśli założysz ORI graty to kto się zorientuje że nie założyłeś tego w ASO?
Ile osób zmieniło sobie kierownice, jeździ na przeglądy do ASO i żadnych problemów nie mają
Komentarz
-
ale okazało sie że czujki cofania zmieniają inwestycje z 600-700pln na 2000
jesli ktos to zrobi poza serwisem gwarancje szlak trafia
wiazka z modułem ok 900Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radaralpinokazało sie ze potrzebny jest jakis moduł do komputera
Zamieszczone przez phrixale do O1 można dokupić wiązkę, którą podpinasz do kostki od lampy i nie ma kombinowania z kablami
w oryginale jest gniazdo przyczepy ze stykiem odłączającym przeciwmigielne
tylne świtało w aucie i jednocześnie podające sygnał do sterownika parktronika
żeby wyłączył tylne czujniki,
żadnych komputerów, sterowników - tylko trzeba instalację sobie zrobić.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziadekkhak z montażem za... 1,2 tys
Zamieszczone przez dziadekkz gwarancją, bez jej utratyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
skoro twierdza że jest potrzebny to chyba nie sciemniają ludzie
ja sie nie znam
pytam Was jako madrzejszych co by nie jakis frajer nie wkopał w maliny
pytanie
a co jesli nie odkrece kuli i wrzuce wsteczny
bedzie piszczało czy nie ?
czy wykrywa kule jako przeszkode jak przyczepa nie podłączona?
jaka to konkretnie wiązka musi byc by nic nie lutować?
w kwestiach błędów to wystarczy szkło w lusterku wrzucić nieoryginalne by komp wykrył błąd (chyba inna rezystancja elektryki)
ma ktos jakieś obcyki na dobry hak (moze być uzywka - z modułem)
pozdro
r.
[ Dodano: Nie 10 Kwi, 11 18:23 ]
Ale co ma czujnik cofania do instalacji haka?? Chyba tylko tyle, że gdy nie jest przestawiony będzie pikał przy podpiętej przyczepie. Na gwarancji bym tego nie ruszała, a po gwarancji przerobił tak by czujnik nie dostawał zasilania przy podpiętej przyczepie.
a to nie jest tak że czujki widza hak jako przeszkodę na wstecznym biegu?
Jeżeli ktoś będzie się bawił w cięcie kabli to tak, ale do O1 można dokupić wiązkę którą podpinasz do kostki od lampy i nie ma kombinowania z kablami. Wiązkę możesz wypiąć w kilka minut i masz oryginalną instalacje. Koszt to kilkadziesiąt PLN + części mechaniczne haka kilkaset PLN.
no własnie podobno jest gniazdo oryginalne do kupienia za ok 300pln które podłancza sie bez cieńcia?
Nie jestem specem ale z tego co wiem to moduł jest potrzebny w O2, bo inaczej wywala błędy. W O1 chyba tego problemu nie ma, chociaż może pod koniec "miotu" coś pozmieniali.
ja tez sie nie znam
nie wiem co mogli pozmieniać
w so1 2007 mimo identycznego wyposazenia nie miałem żadnych wskazań przegladów wg licznika tutaj w identycznej 2010 podobno juz sam coś pokazuje
ale i tak bede wymieniał podstawowe rzeczy co 15kkmradar
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patgierjak wygląda ta kostka do podpięcia do lampy żeby podłączyć gniazdo do przyczepy?Tam nie będzie żadnej kostki żeby podpiąć się pod lampę. Musisz szukać przewodów w lampie (w samochodzie) odpowiedzialnych za poszczególne światła i pod nie się podpinać wiązką od gniazda przyczepy. Jest to najprostszy sposób montażu haka, właściwie nie musisz nic zmieniać w oprogramowaniu. Znajdź na necie rozpiskę przewodów w gniazdku haka (który do czego) i miernikiem sprawdzaj kierunki, stop, etc.
Komentarz
-
-
no ok...kupilem octavie niedawno. ona ma zalozony hak i wszystkie swiatla ida przez jakis modul. ale po wlaczeniu kierunkowskazow robi sie choinka w przyczepie. sprawdzalem miernikiem w gniezdku haka i powinien byc prad na jednym przewodzie to ona daje na 3 przewody. cos sie stanie jak odlacze ten modul i dam bezposrednio pod lampe?
Komentarz
-
-
patgier Maicroft ma rację. Jeżeli w lampie robi się choinka to jest to problem z masą, a nie z modułem. Zrób najpierw test na stacji czy z gniazdem jest wszystko ok. Jeśli tak to szukaj w przyczepie, jeśli nie to tylko sprawdź przewody idące od modułu do gniazda przyczepy. Z odczepianiem modułu i kombinowaniem na własną rękę bym się wstrzymał bo na pewno nie pomożesz a tylko możesz zaszkodzić. Gdybyś podłączył gniazdo przyczepy bez modułu to komp zaraz wywali Ci błąd na blacie i w skrajnym przypadku odetnie prąd w tamtej sekcji.
Komentarz
-
-
no sprawdzalem. w przyczepie wszystko ok bo nowa instalacje robilem i z innymi samochodami sprawdzalem to jest ok. po prostu po wlaczeniu kierunkowskazu jest jeszcze prad na przewodzie od hamulca i pozycji a wszystkie swiatla sa wylaczone. sprawdze przewody od modulu do gniazda...dzieki za pomoc.
Komentarz
-
Komentarz